Installing cams?

G5Club.net is the premier Pontiac G5 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
+ Reply to Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 11 to 20 of 26

Thread: Installing cams?

  1. #11
    G5 addict USMCFieldMP's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Texarkana, AR
    Posts
    1,311

    Default

    Either find someone GOOD with HPTuners or buy HPTuners and tune it yourself. I would highly suggest avoid Trifecta.



    I also highly suggest removing your Tapatalk sig.
    - R 0 B 3 R T 0 -

  2. Remove Advertisements
    Pontiac G5 Forum
    Advertisements
     

  3. #12

    Default

    just curious how hard is it to install cams in this car, i know my monte carlo is easy !

  4. #13
    G5 addict C.R.A.V.3's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Laredo,TX
    Posts
    1,807

    Default

    My brother says it looks easy since has has taken a few 2.2s apart before. He was the one suggesting me to do it and I'm going to get a tune first some guy is around my area charges me $200 for the trifecta tune.
    ▼C.R.A.V.3▼

  5. #14
    G5 addict
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Minnesota
    Posts
    1,809

    Default

    You have to know to either time the motor correctly or keep the current timing correct.
    09 G5 - ZZP 3" CAI, 2.9" Ported S/C, ZZP midlength header/DP combo, ZZP 2.5" Magnaflow catback, tuned

    Slushbox - Banging gears

  6. #15
    G5 addict USMCFieldMP's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Texarkana, AR
    Posts
    1,311

    Default

    Not hard at all. If you were to ever do it, you just need to make sure you replace the Cam Bolts (the 2 bolts that hold the cam gears to the cams) at they are TTY. Aside from that, timing the engine is the most difficult part, I'd say... and its really not that difficult.
    - R 0 B 3 R T 0 -

  7. #16
    G5 addict C.R.A.V.3's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Laredo,TX
    Posts
    1,807

    Default

    My brother would basicly be helping me out if I do because he has installed cams on other cars before and replaced one on a cobalt 2.2
    ▼C.R.A.V.3▼

  8. #17
    G5 regular hotwheeldude07_2.2's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Loganville, Georgia
    Posts
    455

    Default

    I've heard something about not being able to cam some of the newer models because of the cam position sensor or something. Anyone heard anything like this? I'm thinking maybe you can't install cams on the vvt's because of this?

  9. #18
    G5 addict C.R.A.V.3's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Laredo,TX
    Posts
    1,807

    Default

    Quote Originally Posted by hotwheeldude07_2.2 View Post
    I've heard something about not being able to cam some of the newer models because of the cam position sensor or something. Anyone heard anything like this? I'm thinking maybe you can't install cams on the vvt's because of this?
    I haven't heard that before.. I would like to find more on this.. ill look into see what I find. I haven't looked into getting it cammed soon though so I don't know much yet.
    ▼C.R.A.V.3▼

  10. #19
    Resident Troll
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    away
    Posts
    5,921

    Default

    i have the cam timing holder tool if you want to buy it

    If she doesn't remember clubg5.net, she's too young for you, bro.

  11. #20
    G5 addict C.R.A.V.3's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Laredo,TX
    Posts
    1,807

    Default

    Oh its fine my brother has it at his shop thanks though
    ▼C.R.A.V.3▼

+ Reply to Thread

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!
SEO Blog

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts